Ondersteunend zwangerschapsondergoed

Tijdens de zwangerschap verdienen niet alleen je borsten extra ondersteuning. Ook de rest van je lichaam verandert, met kans op zwangerschapsklachten, als lage rugpijn, harde buiken, banden- en bekkenpijn. Het dragen van ondersteunend zwangerschapsondergoed verkleint de kans op zwangerschapsklachten. Veel vrouwen die al eens zwanger zijn geweest hebben bij een volgende zwangerschap vaak al in een vroeg stadium last van lage rugpijn, harde buiken of bandenpijn. Door de eerste zwangerschap ondersteunen je spieren de baarmoeder minder bij een volgende zwangerschap.

Steunbroekje

SteunbroekjeHet steunbroekje lijkt op een pantybroekje maar dan met een een meegroei buik en verstevigende banden. Het steunbroekje zet slappe spieren extra kracht bij waardoor de baarmoeder minder hangt en de rug en bekken beter worden ondersteund. Het broekje wordt over het normale ondergoed gedragen en zit vrij strak. Dit is echter een kwestie van een paar dagen wennen. Eenmaal gewend, is het heerlijk om een steunbroekje te dragen.

Buikband

BuikbandDe buikband wordt onder de kleding gedragen en bestaat uit een stevige meegroei buik met daaronder een stevige band voor de onderbuik. Buikbanden zijn geschikt voor extra ondersteuning bij bandenpijn en harde buiken, maar niet bij lage rugpijn en bekkenpijn. Een buikband is in de meeste gevallen goedkoper dan een steunbroekje. Heb je alleen last van bandenpijn of harde buiken dan ben je met een buikband voordeliger uit.

Heupband

HeupbandAls je last hebt van bekkenpijn dan kan een heupband ondersteuning bieden. De heupband geeft alleen ondersteuning aan de bekken en niet aan de onderrug en buik. Een steunbroekje ondersteunt naast de bekken ook de onderrug en buik. Ondanks dat een steunbroekje wel duurder is dan een heupband geniet deze voor veel vrouwen toch de voorkeur.

Ben je van plan om ondersteunend zwangerschapsondergoed als een steunbroekje, buikpand of heupband aan te schaffen? Koop dan zwangerschapsondergoed van een gerenommeerd merk. Merk ondergoed is prijziger dan huismerk ondergoed maar biedt in de meeste gevallen wel meer ondersteuning.