Must have: goede en fijne zwangerschapsbroek

ZwangerschapsjeansHet is geen onbekend verschijnsel dat het lichaam van de vrouw tijdens de zwangerschap verandert. Hormonen zorgen niet alleen voor onzichtbare maar ook voor zichtbare veranderingen. Niet alleen je borsten worden zichtbaar groter maar ook je buik groeit tijdens de zwangerschap. Zowel bh’s als broeken kunnen tijdens de zwangerschap gaan knellen. Knellende kleding kan tijdens de zwangerschap voor uiteenlopende ongemakken en kwaaltjes zorgen. Het is dan ook belangrijk om positie- of zwangerschapskleding te gaan dragen zodra je normale kleren gaan knellen. Het alternatief voor de bh is de zwangerschaps- of meegroei bh en voor na de zwangerschap is er de voedingsbh. Als alternatieve broek is er de zwangerschapsbroek die ook bekend staat als positiebroek.

Pasvorm afgestemd op zwangerschap

De pasvorm van de zwangerschapsbroek is afgestemd op de ontwikkelingen die het lichaam tijdens de zwangerschap doormaakt. Zo is een positiebroek voorzien van een elastische band. Deze band zorgt ervoor dat de broek meerekt als de buik groeit. Hierdoor zit een zwangerschapsbroek veel comfortabeler dan een normale broek. Je hebt namelijk geen last van een knoop die in je buik drukt.

De keuze is enorm

De tijd dat je tijdens de zwangerschap alleen uit een tuinbroek of jurk als zwangerschapskleding kan kiezen ligt ver achter ons. Het aanbod zwangerschapsbroeken is enorm, van zwangerschapsjeans tot zwangerschapslegging. Positiebroeken zijn in vrijwel dezelfde pasvormen als normale broeken te verkrijgen denk hierbij aan straight, skinny, slim fit, bootcut, boyfriend en momenteel is flared de trend. Positiebroeken zien er uit als een normale broek maar zitten tijdens de zwangerschap veel comfortabeler om je buikje. Dit komt door de aanwezigheid van een elastische band of verstelbare taille.

Bespaar niet op je positiebroek

Een goede en fijne zwangerschapsbroek is een echte must have. Gemiddeld wordt een zwangerschapsbroek 300 dagen gedragen (vanaf week 14 tot 4 maanden na de bevalling). Bespaar dus niet op de aanschaf want je zal hem echt een tijdje dragen. Wanneer naar een zwangerschapsbroek op zoek gaat kun je gewoon naar je ‘eigen’ maat zoeken, hier is namelijk rekening mee gehouden. Let wel op dat net als bij normale broeken de maat per merk en model kan verschillen.